Ook zo benieuwd naar de kansen van digitalisering? Kunnen burgers en ondernemers hierdoor veiliger en gemakkelijker zaken doen met de overheid?

De Nederlandse overheid biedt steeds meer diensten digitaal aan. Ze streeft ernaar haar digitale dienstverlening voor alle burgers en ondernemers beter toegankelijk te maken. Websites en portalen worden zo ingericht dat ook bezoekers die minder digitaal vaardig zijn of een beperking hebben van de diensten gebruik kunnen maken. De digitalisering biedt volop kansen, maar kent ook uitdagingen. Als eerste vertelt Wouter Welling tijdens deze kennissessie over zijn ervaringen als productmanager MijnOverheid.

De tweede gastspreker, Esther Makaay (thoughtleader eID bij Connectis) belicht de huidige stand van zaken op het gebied van veilige en toegankelijke toegangsverlening, een must voor de Digitale Overheid. Overheidsorganisaties kiezen voor een ‘omnichannel’ strategie. Met de inwerkingtreding van de Wet Digitale Overheid kunnen burgers en ondernemers straks zelf kiezen met welk inlogmiddel zij veilig toegang kunnen krijgen tot hun gegevens. Makaay brengt u op de hoogte van de belangrijkste trends en drivers op het gebied van online authenticatie en digitale identiteiten. Wat zijn de ontwikkelingen en de technologieën die in de toekomst hierin een sleutelrol zullen spelen?

Geïnteresseerd? Kom naar de informele en gezellige netwerkavond op dinsdag 19 maart in CGI’s Spark Innovation Center op ons hoofdkantoor in Rotterdam. Dé plek waar overheidsorganisaties en professionals elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Wil jij ook deelnemen aan deze interactieve kennissessie? Meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!
 

Registreren

Network evening-Digital accessibility government Program list
Programma
17.30 uur Inloop & dinerbuffet
18.00 uur Welkom door Wilco Riemersma (Vice President Government sector, CGI Nederland)
18.10 uur Gastspreker Wouter Welling (Coördinerend beleidsmedewerker digitale overheid)
18.30 uur Gastspreker Esther Makaay (Thoughtleader eID, Connectis)
18.50 uur Netwerkborrel

 

Locatie
CGI Nederland
Spark Innovation Center
George Hintzenweg 89
3068 AX Rotterdam