Primary tabs

Ad Buckens

Ad Buckens is een ervaren expert op het gebied van cybersecurity. Hij heeft ruime ervaring in dit werkveld bij publieke en private organisaties, als leidinggevende en inhoudelijk expert. Ad focust zich met name op de strategische en tactische kant van informatiebeveiliging. Daarbij legt hij de nadruk op security governance en awareness.

 

Ad’s aanpak richt zich ook op ‘het waarom’ van de beveiligingskeuzes van zijn cliënten. Om te komen tot oplossingen met een toegevoegde waarde moet de oorzaak boven tafel komen. Niet altijd het gemakkelijkste pad om te bewandelen, maar wel het meest effectieve. De belangrijkste uitdaging in zijn werk is het identificeren van bedreigingen voor de processen van onze klanten en het samen opbouwen van het juiste weerbaarheidsniveau. Hij vindt het leuk om altijd te zoeken naar de mogelijke gaten in een proces of aanpak.

 

De mix van technische en menselijke factoren is wat Ad uitdaagt in zijn werk. De menselijke factor blijft echter een onverminderd groot risico voor de beveiliging van vertrouwelijke informatie. Aanvallers passen steeds vaker spear phishing toe, waarbij de aanval helemaal is toegespitst op het slachtoffer op basis van diens persoonlijke gegevens. We zien daarbij dat naast e-mails steeds vaker gebruik wordt gemaakt van phishing via social media. Samen met zijn klanten probeert Ad de wereld dagelijks een stuk veiliger te maken.

 

Ad heeft een Master in Information Management en bezit diverse certificaten op het gebied van informatiebeveiliging.

 

Van deze auteur

Keren we terug naar het oude normaal?

26 November 2020 Het beschermen van de organisatie tegen cyberdreigingen is een thema dat tot op bestuursniveau speelt. Hoewel het onderwerp op de agenda staat, lijkt het nog steeds niet altijd ingebakken in het ontwerp van nieuwe oplossingen. De CGI Client Global Insights van 2020 is voor ongeveer 50% vóór het ...

Cybersecurity

Waarom bewustwordingscampagnes niet werken

04 November 2019 Vrijdagmiddag half vijf. De hele week schuif ik de online security training al voor me uit. Het is nu wel zaak om hem af te ronden, want anders ben ik niet compliant met het beleid van onze organisatie. Wat is het toch dat het voelt als een verplichting, terwijl ik het belang van beveiliging van ...

Security consulting