Primary tabs

Hans Moonen

Over Hans Moonen

Hans Moonen is sinds 2000 actief in (business) consultancy-rollen op het raakvlak van logistiek, procesverandering en ICT. In eerste instantie bij Enterprise software organisatie Baan (2000-2002), vervolgens aan de Erasmus Universiteit (2003-2008) en sinds 2009 bij CGI. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en is gepromoveerd aan de RSM Erasmus University.

Hans houdt er van om problemen kritisch en 'out-of-the-box' te benaderen, is veelvuldig te zien geweest op nationale en internationale congressen en symposia, en heeft een drive tot het realiseren van duurzame vernieuwing voor én met klanten. Binnen CGI is Hans de expert hoe ICT in te zetten binnen logistieke ketens, transport en mobiliteit. Hij deed dit voor een serie opdrachtgevers, waaronder havenbedrijven, het spoorbedrijf, bedrijven in post en logistieke sector, de Europese Commissie en luchtvaartindustrie. De afgelopen jaren was logistieke ketenregie daarin het hoofdthema.

Naast zijn werk bij CGI is Hans één dag in de week als universitair docent aan de Universiteit Twente verbonden, waar hij doceert en toegepast onderzoek doet met studenten en een promovendus naar ketenregie en ICT toepassing binnen de logistiek.

Van deze auteur

Digitaliseren begint met inspireren

10 December 2020 Tijdens CIODAY 2020 stond een mooie line-up van plenaire sprekers alsook een serie break-out sessies geprogrammeerd. Hans Moonen, expert bij CGI was moderator en deelt zijn ervaring over een van die sessies, gericht op digitalisering binnen het midden en klein bedrijf, waar Dutch Flower Group CIO ...

De noodzaak tot digitalisering onderstreept

08 October 2020 Ieder jaar voert ICT-dienstverlener CGI in het eerste kwartaal van het jaar haar jaarlijkse "Voice of Our Clients"-programma uit, middels gesprekken met directieleden van haar belangrijkste klanten. Binnen het Transport en Logistiek domein resulteerde dat in 2020 in 61 gesprekken, pakweg de helft ...

Digitaliseren in een uitdagende tijd

25 June 2020 Digitalisering wordt niet het nieuwe normaal, maar is het nieuwe normaal. De noodzaak en prioriteit tot digitaliseren voor bedrijven neemt toe. De praktijk blijkt weerbarstiger. Hans Moonen van CGI deelt de belangrijkste conclusies uit het jaarlijkse onderzoek Voice of Our Clients-programma.