Hans Moonen

Over Hans Moonen

Hans Moonen is sinds 2000 actief in (business) consultancy-rollen op het raakvlak van logistiek, procesverandering en ICT. In eerste instantie bij Enterprise software organisatie Baan (2000-2002), vervolgens aan de Erasmus Universiteit (2003-2008) en sinds 2009 bij CGI. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en is gepromoveerd aan de RSM Erasmus University.

Hans houdt er van om problemen kritisch en 'out-of-the-box' te benaderen, is veelvuldig te zien geweest op nationale en internationale congressen en symposia, en heeft een drive tot het realiseren van duurzame vernieuwing voor én met klanten. Binnen CGI is Hans de expert hoe ICT in te zetten binnen logistieke ketens, transport en mobiliteit. Hij deed dit voor een serie opdrachtgevers, waaronder havenbedrijven, het spoorbedrijf, bedrijven in post en logistieke sector, de Europese Commissie en luchtvaartindustrie. De afgelopen jaren was logistieke ketenregie daarin het hoofdthema.

Naast zijn werk bij CGI is Hans één dag in de week als universitair docent aan de Universiteit Twente verbonden, waar hij doceert en toegepast onderzoek doet met studenten en een promovendus naar ketenregie en ICT toepassing binnen de logistiek.