Primary tabs

Robert Voûte

Robert is verantwoordelijk voor de koers en visie van CGI in Nederland op het gebied van geografische informatie, 3D (modelling), plaatsbepaling (binnen en buiten) en operationele beelden (COP’s) met als specifiek aandachtsgebied de sector Transport (spoor, weg en water).

Als ‘Geodeet’ is hij inmiddels ruim 26 jaar actief in dit werkveld en heeft in al die jaren een groot netwerk opgebouwd.
Robert heeft een grote affiniteit met techniek en innovatie en vertaalt dit naar toepassingen in de praktijk die er ‘ook daadwerkelijk toe doen’.

Robert Voûte is verbonden aan de TU Delft en verzorgt colleges en begeleidt wetenschappelijk onderzoek. Een unieke combinatie van kennis en ervaring in zowel het bedrijfsleven als wetenschappelijk onderwijs dat maakt dat onze klanten graag gebruikmaken van zijn expertise.
Het geeft ook goed aan waar Robert voor staat: ‘Techniek en mensen horen bij elkaar en maken deze wereld voor mij zo boeiend’.

Robert geeft regelmatig les in Cairo en Luxor (Egypte) om daar de archeologen op weg te helpen met de nieuwe mogelijkheden die geografische informatie ons allemaal biedt.

Van deze auteur

Services, ervaring en expertise op het gebied van infrastructuur

07 September 2020 CGI helpt ProRail bij ontwikkelen, testen en invoeren van innovaties Eén van de grootste IT- en business consulting firma’s ter wereld, CGI, ondersteunt ProRail bij de digitalisering van de bedrijfsprocessen en de datavoorziening die daarbij hoort. “Maar ook bij het in orde maken van de ...

Tijd, schaal en kwaliteit geven de toch al rijke 3D informatie businesswaarde

24 February 2020 In mijn vorige blog heb ik de eerste drie dimensies uitgelegd en in het kader van de digital twin geplaatst. Daarbij zagen we duidelijke beperkingen aan lineaire registraties en platte 2D-kaarten, maar ook aan moderne 3D-visualisaties. Toch heeft het gebruik van echte en integrale 3D-registraties ...

Met 3D-informatie ontstaat een integraal en rijk ruimtelijk model

11 February 2020 Het is een term die je steeds vaker hoort: digital twin. Sommigen zien er zelfs de oplossing voor alles in onze datagedreven toekomst in. Deze digitale kopie of schaduw is hoe dan ook een begrip om rekening mee te houden. Maar wanneer is iets nou een digital twin? Waar bestaat hij uit. En hoe goed ...