Primary tabs

René Krouwel

Technische en complexe systemen trekken mijn aandacht. Zodra hier ook nog een vitaal en kritisch onderdeel bij komt, heb je mijn aandacht.

René Krouwel is een senior architect met ruime ervaring in IT. René heeft in verschillende rollen gewerkt zoals technisch manager, integratiemanager en systeemarchitect op het gebied van lucht-, spoor- en wegverkeersleidingssystemen. René is een expert in de vitale kritische infrastructuur met een focus op standaardisatie, verificatie en validatie binnen de vitale infrastructuur.

René heeft ervaring opgedaan met grote complexe infrastructurele projecten zoals tunnels, beweegbare bruggen en sluizen, interlockings in het spoordomein, projecten voor de luchtvaart (zoals de aanleg van de besturing voor het operationeel centrum voor een luchtvaartmaatschappij op Schiphol), de ontwikkeling van grondstations voor satellietcontrole voor Galileo en diverse defensieprojecten.

Van deze auteur

Cultuur vormt het succes bij standaardisatie

02 April 2021 Om het ontwerpen, fabriceren en uitrollen van bouwblokken  te standaardiseren, wordt gebruik gemaakt van de MBSE-methode (Model Based System Engineering). Informatie is hiermee geborgd en uitgewerkt in modellen. De belanghebbenden beschouwen vanuit hun eigen perspectief de informatie, zoals eisen ...