Primary tabs

Verschillende ontwikkelingen in de markt zijn een aantal jaar geleden de reden geweest voor het starten van het Infra en Asset Management Lab (iAMLAB) van CGI. Zo krijgen we op het gebied van grote infrastructurele objecten te maken met de grootste onderhoudsopgave ooit, staat autonoom rijden voor de deur en zorgt de vergrijzing ervoor dat we ons bewust moeten zijn van het waarborgen van kennis. Het is daarom van belang zaken slimmer en meer digitaal te doen.

Het integraal beschikbaar stellen van informatie en het spreken van één taal is fundamenteel bij deze digitale transitie op het gebied van infra en assetmanagement. Innovatie is in dit domein cruciaal en dat is de reden waarom CGI een lab-omgeving is gestart om in het verlengde van deze ontwikkelingen samen met onze klanten de koers te bepalen. 

Infra and Asset Management Lab

In het iAMLAB richten we ons op het herkennen, verkennen en experimenteren van en met nieuwe technologieën, gericht op innovatie in het infra- en assetmanagement domein. De kracht van iAMLAB is ons multidisciplinaire team, de focus op één specifiek domein en het samen innoveren in een ecosysteem met klanten, partners en universiteiten. De sectoren Energy en Utilities, Transport en Logistics en Vital Cival Infrastructures investeren gezamenlijk in CGI’s iAMLAB.

Gericht op de ontwikkelingen en prioriteiten binnen het infra- en assetmanagement domein richten wij ons op dit moment op de thema’s Channels, Data-Driven en Sensoring.