Infrastructuur hoort in dit tijdperk van virtualisatie en cloud geen belemmering meer te zijn voor welk functioneel businessdoel dan ook. Dit principe heeft u vast vaker gehoord, maar wat ik het laatste jaar meemaak bij klanten van CGI geeft aan ...
Door: Nicolas Castellon en Peter Cozijnsen , Blockchain Security Experts bij CGI Blockchaintechnologie krijgt steeds meer voet aan de grond. Niet voor niets, want dit open digitale grootboek is een ideaal platform ...

Het aantal gevallen van cybercrime groeit in een alarmerend tempo. Klanten vertrouwen op de diensten die bedrijven aan ze leveren en verwachten daarnaast dat deze hun gegevens veilig bewaren. Ook eisen ze dat het bedrijf waarmee ze zaken mee doen de infrastructuur in huis heeft die voldoet aan de immer strengere compliance-eisen van het bedrijfsleven.

CGI heeft de kennis en capaciteit om sterk beveiligde infrastructuur in te richten en te beheren, waaronder:

  • Governance, risk en compliance 
  • Data risk management 
  • Infrastructure protection management

CGI ontwikkelde meerdere anti-denial of service-strategieën. We leveren standaard technische beveiligingsservices als firewall management en inbraakpreventie. Maar ook detectieservices die erop gericht zijn om denial of service (dos) aanvallen af te slaan. Eventueel ondersteund door hardening, security patches, het benadrukken van het gebruik van sterke wachtwoorden en anti-virus programmatuur.

Voor klanten met zeer strenge eisen of acute behoeften biedt CGI een volledige managed service aan. Dan wordt bijvoorbeeld tijdens een dos-aanval vanuit meerdere bronnen het verkeer omgeleid naar verschillende externe servers. Het reguliere verkeer wordt van daaruit doorgelaten, terwijl het geïdentificeerde dos-verkeer wordt vastgehouden. De klant houdt hierdoor zijn systemen veilig en kan gewoon doorwerken.

Managed security services – diensten en expertise

  • Authenticatie diensten – We helpen klanten hun kwetsbare managementactiviteiten te stroomlijnen, mede door ze te laten voldoen aan verscherpte veiligheidseisen van de overheid en industrie.
  • Firewall services – Voor verkeer tussen netwerken met effectieve bescherming en functionaliteit.
  • Inbraakbeveiliging tegen hackers en cybercriminelen. Ook preventie en meldingen bij incidenten. 
  • Managed Security Services – Helpt klanten met alle beveiligingskwesties; van compliance en audits tot voorschriften en architectuur. 
  • Messaging security – Biedt beveiliging voor een breed scala aan bedreigingen tegen belangrijke communicatiekanalen. 
  • Real-time reporting en onmiddellijke actie door CGI’s Security Operations Centers bij verdachte activiteiten. Dag en nacht.