Op dinsdag 30 oktober 2018 reikt ICT-vakblad Computable haar jaarlijkse Awards uit. Bij deze ‘Oscars’ voor de ICT-sector maken ProRail, NS en CGI kans op de titel ‘Digitale Transformatie van het Jaar’. ProRail heeft samen met NS en CGI het hele spoor in 3D nagebouwd. Een veilige manier om te onderzoeken of innovatieve ideeën aanslaan waardoor in de toekomst meer treinen kunnen rijden over het spoor. CGI is met de 3D-wereld van het spoor ook genomineerd voor de categorie Service-integrator van het Jaar.

De 3D-omgeving is onderdeel van de Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken (NEO)-simulator. Bestaande en toekomstige IT-systemen van ProRail en vervoerders zijn hierin gekoppeld. Gebruikers kunnen hierdoor waarheidsgetrouw en zonder het treinverkeer te hinderen veilig, snel en realistisch innovaties ontwikkelen, testen en invoeren. Het is zo gebouwd dat treinen die buiten rijden met (virtuele) treinen in NEO in scenario’s samen kunnen komen.

U kunt tot en met 7 oktober a.s. stemmen op het NEO programma/3D-wereld via deze webpagina. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar; de overige 50 procent ligt in de handen van de deskundige jury’s. Meer informatie over de nominaties vindt u hier.