Rotterdam, 10 February 2014

CGI, de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, wordt strategisch partner van Nederlands grootste pensioenuitvoerder APG voor de levering van diverse applicatie services. CGI zal haar ruime IT-ervaring op het gebied van pensioenen en verzekeringen de komende jaren inzetten om APG te ondersteunen bij de realisatie van haar bedrijfsdoelstellingen. Het strategische partnership volgt op een lange en succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven, bijvoorbeeld voor Co-Sourcing projecten en het IT modernization migratie project van het Bruto Netto Uitkeringssysteem. Het nieuwe contract heeft een initiƫle looptijd van drie jaar, met optie op verlenging van twee keer ƩƩn jaar, en een minimale waarde van 10 miljoen euro per jaar.

Met een beheerd vermogen van zoā€™n 340 miljard euro beheert APG namens opdrachtgevende pensioenfondsen ruim 30 procent van alle collectieve pensioenen in Nederland en draagt daarmee zorg voor het pensioen van ruim 4,5 miljoen Nederlanders. CGI levert voor de pensioenuitvoerder de applicatie services voor de bedrijfsonderdelen APS, Rechtenbeheer (pensioenen), Loyalis (verzekeringen) en het Shared Services Centrum. Hiermee zal CGI APG ondersteunen bij het doorvoeren van verschillende transformaties met als uiteindelijke doel het verhogen van de efficiency en het verhogen van de executie kracht van de veranderingsprojecten.

Ron de Mos, General Manager en SVP CGI Nederland: ā€œBinnen dit strategische partnership willen we echt een partner zijn voor APG; dit is in onze ogen de enige manier om daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden aan de klant. Bovendien is de financiĆ«le sector Ć©Ć©n van onze kernsectoren waarin we al vele innovaties hebben geleverd en waarop we ook de komende jaren zullen focussen. Het nieuwe contract is een resultaat van deze jarenlange inzet en de succesvolle samenwerking met APG. Ik wil APG dan ook graag bedanken voor het opnieuw in ons gestelde vertrouwen en kijk uit naar een nieuw succesvol project.ā€

Mark Boerekamp, COO van APG: ā€œCGI beschikt over ruime IT-ervaring op het gebied van pensioenen en verzekeringen en heeft ons de afgelopen jaren op IT-gebied geholpen om goede resultaten te boeken. Zo hebben ze ons Bruto Netto Uitkeringssysteem van een uitbesteed mainframe succesvol gemigreerd naar een Unix-omgeving binnen de eigen organisatie. Dit is bekroond met een Computable Award. We kijken er dan ook naar uit om onze jarenlange relatie verder uit te bouwen.ā€

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, AziĆ« en OceaniĆ« biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en ā€“onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer $ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer $ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com.