Primary tabs

Rotterdam, 13 August 2013

Burgernet heeft het contract met CGI, de zakelijke en technologische dienstverlener, verlengd voor de komende vijftien maanden. Met de verlenging van het contract blijft CGI verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van missiekritische applicaties voor Burgernet.

Burgernet verlengt contract met CGI

CGI was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Burgernet en is verantwoordelijk voor onder meer applicatiebeheer en -ontwikkeling, het op afstand beheren van de ICT-infrastructuur en het leveren van SMS en telefoondiensten via een externe partij. Daarnaast zorgt CGI voor vernieuwing van de technische infrastructuur, wordt er een nieuwe website opgezet en wordt de applicatie uitgebreid met een rapportagefunctionaliteit om de ‘heterdaadkracht’ te meten.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Na bijvoorbeeld een melding van een inbraak, beroving of een vermist persoon, ontvangen burgernetdeelnemers in de buurt een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Deelnemers die reageren worden direct doorgeschakeld naar de meldkamercentralist die de opsporing coördineert. Naar aanleiding van de verkregen informatie stuurt de centralist de politie aan. Na afloop ontvangen alle deelnemers een bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Meer informatie
Sander van der Born
Director Marketing, Communications, Portfolio & Innovations
Telefoon: +31 (0)20 571 3777
Stuur ons een e-mail
Twitter: @CGI_NL

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 69,000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer $ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer $ 18 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com.

Over Burgernet
Met Burgernet werken gemeenten, burgers en politie samen aan bijvoorbeeld het direct opsporen van vermiste of verdachte personen. In 2008 en 2009 werd in negen Nederlandse gemeenten verdeeld over vijf politieregio’s succesvol proefgedraaid met Burgernet. Op basis van deze positieve bevindingen besloot het kabinet om Burgernet landelijk uit te rollen. Burgernet heeft inmiddels meer dan een miljoen deelnemers in bijna alle gemeenten in Nederland en groeit nog steeds.