Rotterdam, 10 July 2014

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, en hun klant, spoorwegnetbeheerder ProRail, ontvingen de SAP-MICROSOFT Unite Partner Connection Innovation Award. De prijs werd uitgereikt tijdens de SAPPHIRE NOW Orlando conferentie in juni 2014.

CGI ontwikkelde in samenwerking met ProRail een mobiele app, waarmee het spoorbedrijf onderhoud, reparatie en inspectie (RMO) kan beheren op een eenvoudige, snelle en betaalbare manier. Gebruikers kunnen informatie, zoals nieuwe aanvragen en afgerond werk, uploaden via de app, zodat ProRail een transparant en real-time overzicht heeft van prestaties en kosten.

De op SaaS-gebaseerde app is ontworpen voor gebruik op de Windows 8 tablet. CGI is wereldwijd het eerste bedrijf dat gebruik maakt van zoā€™n soort app om gebruikersprocessen te automatiseren. De technologie combineert cloud technologie van Microsoft en SAP als een back-office systeem op een mobiel platform.

Sake Algra, Senior Vice President CGI Nederland: ā€œWe zijn erg trots op het winnen van deze award. Onze samenwerking met ProRail heeft geleid tot een echt innovatieve oplossing die aanzienlijke voordelen oplevert voor ProRail. We hebben een solide, mobiele infrastructuur gecreĆ«erd die geĆÆmplementeerd kan worden door andere bedrijven, die hun veldactiviteiten beter willen beheren.ā€

Henk Bothof, CIO ProRail: ā€œProRail is vereerd dat onze samenwerking met CGI heeft geleid tot het winnen van de SAP-Microsoft Unite Partner Connection Innovation Award. Wij zijn blij met de goede relatie die we hebben met CGI en hun bijdrage aan een veilig en betrouwbaar spoor in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat we door zullen gaan met het ontwikkelen van andere innovatieve oplossingen, waar Nederlanders van zullen profiteren."

ProRail en CGI werken al samen sinds 2005. CGI zet haar uitgebreide kennis van verkeerscontrolesystemen in om ProRail te helpen met het bedienen van veilige spoorwegen voor een punctueel, veilig en betrouwbaar treinverkeer.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, AziĆ« en OceaniĆ« biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en ā€“onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer C$ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl