20 December 2017

CGI is door SPF Beheer geselecteerd als strategisch partner voor de uitbesteding van hun datacenter en de transformatie naar een nieuwe manier van werken. Hiervoor hebben beide partijen een 6-jarig contract getekend. De dienstverlening van CGI zal worden geleverd in een hybride Cloud-oplossing (p*q-model) met een Web Enabled Werkplek, inclusief hoogwaardige security diensten. SPF Beheer zal voor de security diensten gebruik maken van het Security Operations Centre (SOC) van CGI, dat wereldwijd diensten levert aan tal van klanten. De sourcing strategie, leverancierselectie en het contracteren is in opdracht van SPF Beheer begeleid door Quint Wellington Redwood.

CGI zal de klant volledig ontzorgen op de deelgebieden infrastructuur en werkplekomgeving. Denk hierbij aan server-, storage-, en netwerkmanagement, maar ook datacenter housing en operationeel security management. Tevens is CGI verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren en onderhoud van werkplekfunctionaliteit voor de eindgebruiker inclusief de achterliggende infrastructuur, telefonie en print services. Het gaat om een contract van 4 jaar plus 2 maal de mogelijkheid tot een jaar verlenging.

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: ā€˜CGI kan volledig voldoen aan de vraag om on demand ā€˜pay-as-you-goā€™ infrastructuur, werkplek- en security dienstverlening te leveren. Doordat CGI geen eigen datacenters in Nederland heeft en wij volledig cloud based werken, kunnen wij bovendien kostenefficiĆ«nt met state-of-the-art technologie dit type dienstverlening aan onze klanten leveren. Wij zijn erg verheugd met SPF Beheer een lange termijn relatie aan te gaan.ā€™

Edwin Kreikamp, CEO van SPF Beheer: ā€˜De eisen die aan datacenters en informatiebeveiliging worden gesteld nemen de laatste jaren exponentieel toe. Met CGI kiezen wij voor een stabiele partner die heeft bewezen deze dienstverlening ook bij andere klanten binnen en buiten de financiĆ«le sector te kunnen leveren. CGI zal ons helpen om aan de steeds hogere compliance eisen te blijven voldoen en onze wendbaarheid als organisatie te vergroten.ā€™

Arno IJmker, Managing Partner van Quint Wellington Redwood: ā€˜SPF Beheer heeft een grondig proces doorlopen om tot het contract te komen. Op een vooruitstrevende manier heeft SPF Beheer zich hiermee verzekerd van een flexibel contract dat geschikt is om in te spelen op de snel veranderende pensioenmarkt.ā€

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 71.000 professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio met high-end bedrijfs- en IT-consultingdiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. CGIā€™s nauwe betrokkenheid bij de klant, best passende wereldwijde distributienetwerk en intellectual property diensten, helpen klanten resultaten te versnellen en te digitaliseren. Met een jaaromzet van C$ 10,8 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB).Website:www.cgi.com/nl.

Over SPF Beheer
SPF Beheer verzorgt de advisering en uitvoering van pensioenen en vermogensbeheer voor een selecte groep klanten. Met een beheerd vermogen van circa 20 miljard is SPF Beheer een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer.

Over Quint Wellington Redwood
Quint ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en operationaliseren van hun digitale strategie. Met onze opdrachtgevers ontwikkelen we een koers die zich snel en effectief kan aanpassen, en anticiperen op kansen. We laten technologie ā€“ en vooral de toepassing ervan ā€“ tot leven komen. Hierbij is niet alleen technologie een beslissende factor, maar gaat het vooral ook om de kennis, het leiderschap en de cultuur van organisaties om de relevante technologie te herkennen en tot waarde te brengen voor de organisatie en haar omgeving.

Voor meer informatie
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:

CGI Nederland
Sander van den Born
Vice President Marketing & Communications
T: 020 571 3777;
E:Ā sander.van.den.born@cgi.com

Ā