Rotterdam, 12 February 2015

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, is door het Top Employers Institute gecertificeerd als Top Employer Nederland in 2015. CGI Nederland is gecertificeerd voor haar uitstekende personeelsbeleid. De exclusieve Top Employers Nederland certificering wordt toegekend aan bedrijven die uitzonderlijk goed voor hun medewerkers zorgen.

Het Top Employers Institute heeft onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar wat CGI Nederland zijn werknemers aanbiedt. Dit is gedaan aan de hand van diverse criteria: Talent Strategy, Workforce Planning, On-boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits en Culture.

Sake Algra, Senior Vice President en General Manager van CGI Nederland: ā€œWe zijn enorm vereerd dat wij de Top Employer Nederland certificering hebben mogen ontvangen. Wij streven ernaar om de arbeidsomstandigheden constant te verbeteren en de ontwikkeling van talent bij ons bedrijf te stimuleren. CGI investeert veel in goede opleidingsmogelijkheden voor onze medewerkers. Nieuwe IT professionals nemen bijvoorbeeld deel aan een 6-weekse Masterclass om hen voor te bereiden op de praktijk en hen een update te geven van de laatste technologieĆ«n. Deze certificering laat zien dat we als werkgever hierin voorop lopen.ā€

De Top Employer certificering ondersteunt CGI verder in haar zoektocht naar 442 nieuwe medewerkers, waarmee CGI de huidige groei verder wil verwezenlijken om zo aan de stijgende marktvraag te kunnen voldoen. CGI ziet dat naast detachering van professionals hun klanten steeds meer behoefte hebben aan volledige oplossingen. De nieuwe IT professionals die CGI daarom per direct zoekt, zijn vooral software engineers in de talen Java, Microsoft, Technical Software Engineering en Tibco SOA (Service Oriented Architects), infrastructure architects en technical testers. CGI zoekt zowel starters als ervaren professionals. Voor meer informatie over het werken bij CGI, kunnen potentiƫle kandidaten kijken op www.werkenbijcgi.nl.

Het Top Employers Institute voert jaarlijks een onderzoek uit naar de arbeidsvoorwaarden binnen toonaangevende werkgevers, de mogelijkheden tot ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en de arbeidsomstandigheden. Om de validiteit van het proces te waarborgen, worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen. De deelnemende bedrijven moeten ook het internationale ā€˜HR Best Practices Onderzoekā€™ doorlopen, als onderdeel van de procedure.

Samantha Crous, regional director Benelux & Afrika voor het Top Employers Institute: ā€œOptimale werkomstandigheden zorgen ervoor dat werknemers zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Ons grondige onderzoek heeft aangetoond dat CGI Nederland een uitstekende werkomgeving biedt en een brede waaier aan creatieve initiatieven voorstelt, van secundaire arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden tot goed doordachte performancemanagementprogrammaā€™s die uitstekend aansluiten op de bedrijfscultuur.ā€

Bezoek voor meer informatie over het Top Employers Institute en de gecertificeerde Top Employers www.top-employers.com.

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, AziĆ« en OceaniĆ« biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en ā€“onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ruim C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.

Ā