Rotterdam, 11 September 2018

De Hypothekers Associatie (DHA) heeft CGI geselecteerd als strategisch partner voor de uitbesteding en modernisering van de volledige IT infrastructuur en werkplekomgeving van 178 vestigingen in Nederland, inclusief het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Hiervoor hebben beide partijen een 5-jarig contract getekend. Een deel van het IT-personeel gaat hierbij over van DHA naar CGI. 

De dienstverlening van CGI zal worden geleverd in een hybride Cloud-oplossing. De medewerkers in de winkels krijgen de beschikking over een volledig Web Enabled Werkplek, inclusief hoogwaardige security diensten. De Hypothekers Associatie zal voor de security diensten gebruik maken van het Security Operations Centre (SOC) van CGI, dat wereldwijd diensten levert aan tal van klanten. CGI vervult tevens de rol van service integrator voor het totale IT landschap. De sourcing strategie, leverancierselectie en het contracteren is in opdracht van DHA begeleid door Quint Wellington Redwood.

Wytzejan de Jong, CEO van De Hypothekers Associatie: ‘Met CGI kiezen wij voor een stabiele partner die heeft bewezen deze dienstverlening ook bij andere klanten binnen en buiten de financiële sector te kunnen leveren. CGI gaat ons helpen bij het optimaliseren van de prestaties en de waarde van ons IT landschap en om onze wendbaarheid als organisatie te vergroten. We zijn trots op de samenwerking met de beste partijen op het gebied van IT en adviessoftware, waardoor we als DHA een enorme sprong gaan maken in technologie’.

Arno IJmker, managing partner van Quint Wellington Redwood: “De weloverwogen en strategische keuze voor CGI, als integraal beheerder van het complete en vernieuwde IT landschap van DHA, biedt DHA de mogelijkheid zich maximaal op de verdere ontwikkeling van haar business portfolio te concentreren waardoor DHA één van de voorlopers in de financiële sector wordt.

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: "CGI kan volledig voldoen aan de vraag naar het on-demand aanbieden van 'pay-as-you-go'-infrastructuur, werkplek- en security diensten. Omdat CGI haar diensten volledig cloudgebaseerd aan onze klanten levert, zijn we ook in staat om onze klanten op kostenefficiënte wijze een geïntegreerde service te bieden met state-of-the-art technologie. We zijn erg blij om een langdurige relatie met DHA aan te gaan.”

Over De Hypothekers Associatie

De Hypotheker is marktleider in onafhankelijk hypotheekadvies. Vanuit 178 vestigingen zorgen de financieel adviseurs van De Hypotheker er dagelijks voor dat de consument een advies krijgt dat is toegesneden op hun persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker werkt samen met de belangrijkste banken, verzekeraars en spaar- en beleggingsinstellingen in Nederland. Via de uitgebreide website www.hypotheker.nl hebben consumenten de mogelijkheid om zich te oriënteren en zelf online een hypotheek af te sluiten met altijd een laatste check van een adviseur van de Hypotheker of zich volledig te laten ontzorgen op één van de vestigingen. 

Over CGI

CGI Group Inc, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld. Met ongeveer 77.000 professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio met high-end bedrijfs- en IT-consultingdiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. CGI’s nauwe betrokkenheid bij de klant, best passende wereldwijde distributienetwerk en intellectual property diensten, helpen klanten resultaten te versnellen en te digitaliseren. Met een jaaromzet van C$ 10,8 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB). Website: www.cgi.com/nl

Over Quint Wellington Redwood

Quint ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en operationaliseren van hun digitale strategie. Met onze opdrachtgevers ontwikkelen we een koers die zich snel en effectief kan aanpassen, en anticiperen op kansen. We laten technologie – en vooral de toepassing ervan – tot leven komen. Hierbij is niet alleen technologie een beslissende factor, maar gaat het vooral ook om de kennis, het leiderschap en de cultuur van organisaties om de relevante technologie te herkennen en tot waarde te brengen voor de organisatie en haar omgeving.

Voor meer informatie

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:

CGI Netherlands
Freja Bellinga
External Communications and PR Manager
T: 020 571 3777
E: freja.bellinga@cgi.com