Rotterdam, 07 March 2016

CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, lanceert de BestDriver-app voor zuiniger en veiliger rijgedrag in de transportsector. Deze nieuwe oplossing combineert big data analytics met gamification om het rijgedrag van bestuurders positief te beïnvloeden. Hiermee kunnen CO2- en brandstofbesparingen, een daling van het aantal ongelukken, een evenredige daling van de verzekeringskosten en de bescherming van de reputatie van het bedrijf worden gerealiseerd. De BestDriver-app is één van de groene oplossingen die voortkomen uit CGI’s Mobility360-portfolio. Mobility360 is een bundeling van verschillende initiatieven die professionals helpen minder tijd in de (vracht- of bestel)auto door te brengen, bestuurders zuiniger en veiliger laten rijden en te zorgen voor minder verkeer en een betere doorstroom op de weg. DHL Express en Gemeente Rotterdam hebben de BestDriver-app als eerste ingezet.

Op basis van data uit on-board computermanagementsystemen geeft een model feedback op het rijgedrag van een bestuurder. Het model kent scores toe afhankelijk van zaken als brandstofverbruik, remmen, schakelen of stationair draaien. Bestuurders zien de scores voor hun rijgedrag in de BestDriver-app en zien ook hoe ze scoren in vergelijking met hun collega’s. Het model houdt slim rekening met het soort rit en het type voertuig.

DHL Express en Gemeente Rotterdam zijn in december 2015 als eerste gestart met de BestDriver-app. Gemeente Rotterdam zet in op schoon verkeer: géén uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. Eén van de projecten die hieraan bijdraagt is de Rotterdamse chauffeurswedstrijd die de gemeente in samenwerking met TNO en zes transportbedrijven organiseert. Binnen dit project wordt de BestDriver-app ingezet om chauffeurs bewust te maken van hun rijgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. DHL Express heeft inmiddels de eerste resultaten van een pilot onder 70 koeriers bekend gemaakt. Koeriers rijden zuiniger en rustiger met als resultaat minder brandstofgebruik en lagere onderhoudskosten, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Ron de Mos, Senior Vice President en General Manager van CGI Nederland: ‘De BestDriver-app is een prachtig voorbeeld van hoe CGI met haar Mobility360-portfolio organisaties helpt hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Wij kijken naar mobiliteit in haar geheel: wij bieden oplossingen voor efficiënter autogebruik, een zuiniger wagenpark en betere doorstroming op de weg. Het is geweldig om te zien dat de BestDriver-app in zo’n korte tijd al mooie resultaten heeft opgeleverd voor onze klanten.’

Over CGI
CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 65.000 professionals in kantoren en wereldwijde servicecentra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en -onderhoud, beheer van infrastructuur evenals 150 IP-gebaseerde diensten en oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een orderportefeuille van meer dan C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cgi.com/nl.