Rotterdam, 08 October 2015

Kapsch en CGI hebben een contract getekend voor de levering van DYNAC, een Advanced Traffic Management System (ATMS). Dit maakt deel uit van het samenwerkingsproject CHARM, opgezet door Rijkswaterstaat en Highways England (de Nederlandse en Engelse nationale wegbeheerders) voor de modernisering en consolidering van het verkeersmanagement op hun snelwegen.

Rijkswaterstaat en Highways England hebben gekozen voor DYNAC om zijn bewezen zeer configureerbare ATMS. Met DYNAC kunnen operators efficiënter werken, wordt de veiligheid van weggebruikers verbeterd, en zijn de onderhoudskosten lager.

Kapsch zal DYNAC afleveren en installeren bij twee traffic-management centra (een in Nederland en een in Engeland). Volgens de planning zal de installatie 26 maanden na de startdatum zijn afgerond.

CGI, is geselecteerd als voornaamste partner in dit project. CGI is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen en implementeren van de interfacesoftware waarmee Rijkswaterstaat en Highways England de bestaande interfaces en apparatuur kunnen combineren met de DYNAC-software. Na de implementatie bij de eerste centra zal DYNAC door een derde partij worden geïnstalleerd bij alle overige centra van Rijkswaterstaat (5 regionale centra en 1 nationaal centrum) en Highways England (7 regionale centra en 1 nationaal centrum). Het totale contract bedraagt in totaal zo’n 60 miljoen euro, inclusief de provisie voor specifieke onderhoudsondersteuning tot 13 jaar na de succesvolle installatie van DYNAC.

Lees het volledige Engelse persbericht 'Europe’s largest and most advanced integrated traffic management systems are implemented by Kapsch TrafficCom' op de website van Kapsch.