London, United Kingdom, 19 February 2020

European Space Agency (ESA) en CGI hebben een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk te onderzoeken of de ruimtevaart kan bijdragen aan de ontwikkeling van 5G-netwerken. De organisaties gaan samenwerken om innovatieve producten en diensten op basis van ruimtevaarttechnologie te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren. Hierdoor kan versneld gebruik gemaakt worden van de 5G-netwerken en de vele voordelen die dit met zich meebrengt.

ESA en CGI gaan zich richten op toepassingen voor de agrarische sector,Ā  logistiek en transport, openbare diensten, gezondheidszorg, milieu en energie, de creatieve industrie en toerisme. Beide organisaties gebruiken hun expertise om de ontwikkeling van 5G te bevorderen door middel van demoā€™s, gebruikersproeven en technologieontwikkeling voor hybride ruimtevaartnetwerken op de grond en spectrumbeheer.

Daarnaast kijken de samenwerkende partners hoe zij de kennisdeling binnen de mondiale satelliet- en terrestrische communicatiegemeenschap kunnen bevorderen en hoe zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van architecturen, standaarden, interfaces, testbeds en dienstenplatforms.

Een voorbeeldtoepassing is het mogelijk maken dat lokale en particuliere hybride netwerken in enkele weken tijd worden uitgerold, zodat de gebruikers al jaren vĆ³Ć³r de nationale uitrol kunnen profiteren van de voordelen van 5G.

Lees hierĀ het uitgebreide Engelstalige persbericht.