Dirk de Groot

DIRK DE GROOT

Business Unit Leader Nederland

Dirk de Groot is in april 2017 benoemd tot Business Unit Leader Nederland.

Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in de IT en de services industrie. Dirk is sinds 2000 in dienst van CGI en heeft verschillende senior management en adviesrollen vervuld. Tot aan zijn benoeming gaf Dirk leiding aan de CGI's Transport, Post & Logistics sector in Nederland. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op onderwerpen als smart mobility voor reizigers en vrachtvervoerders, verkeersmanagement en de rol van big en open data in vervoersstromen. Hij is tevens medeoprichter en bestuurslid van DiTTLab en lid van verschillende non-profit ITS organisaties.

Dirk studeerde Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool Rotterdam.

Gerrit Bruggeman

Gerrit Bruggeman

Vice President Financial Services

Gerrit Bruggeman is in mei 2014 benoemd tot Vice President Financial Services.

Tot aan zijn benoeming werkte hij als Algemeen directeur Nederland van ICT-dienstverlener Unisys, waar hij acht jaar geleden begon als Manager Financial Services Benelux. Tevens was hij daar de afgelopen jaren directeur Consulting & Integration Services voor Noord-Europa.

Eerder heeft hij bij ICT-dienstverlener Capgemini gewerkt, waar hij verschillende commerciële en managementfuncties vervulde binnen de sector financiële instellingen in Nederland en internationaal.

Gerrit is zijn carrière begonnen als bankier en heeft zijn master in Economics.

Tessy van Stuyvenberg

TESSY VAN STUIJVENBERG

Vice President Metromarkt Zuid-Nederland

Tessy van Stuijvenberg is in november 2017 benoemd tot Vice President Zuid-Nederland met focusgebieden Manufacturing, Retail en Financial Services.

Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de IT-dienstverlening en software industrie. Tessy is sinds 2014 in dienst van CGI en heeft verschillende rollen vervuld in de sector Overheid en Transport, Post & Logistiek. Zij heeft zich gespecialiseerd in digital transformation en business development gericht op het brengen van inhoud op smart concepten voor haar klanten. Hiervoor was zij werkzaam als productmanager in de verzekeraarsbranche en verantwoordelijk in diverse management rollen bij een softwarebedrijf gespecialiseerd in robotic process automation.

Tessy heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud University Nijmegen en volgde een Executive Program Sales management aan de Nyenrode Business University.

Janine Tjassens

JANINE TJASSENS

Vice President Energy & Communications 

Janine Tjassens is in oktober 2017 benoemd tot Vice President Energy & Communications.

Janine heeft een track record van 20 jaar in de IT en BPO services industrie. Zij werkt sinds 2011 voor CGI en heeft verschillende managementrollen vervuld, onder andere binnen de Telecommunicatie, Media en Utilities sector. Voordat zij bij CGI in dienst kwam, heeft zij bij BPO service organisatie Liberata (Londen) en bij ICT dienstverlener Perot Systems (nu Dell) gewerkt. Hier was zij verantwoordelijk voor de verkoop en levering van grote BPO en IT services contracten en het leiden van nationale en internationale projecten en programma’s.

Janine heeft HEAO-CE gestudeerd gevolgd door een MBA studie Economics

Wilco Riemersma

WILCO RIEMERSMA

Vice President Government 

Wilco Riemersma is per maart 2019 benoemd tot Vice President Government.

Wilco is in 1995 gestart als consultant bij een voorloper van CGI, CMG. Vanaf dat jaar heeft hij diverse rollen vervuld, waaronder Delivery Director, Account Director en Business Development Manager. In deze periode heeft hij zich voornamelijk gericht op het verkopen en leveren van grote ICT-programma’s en -projecten. Zijn laatste rol bij CGI was die van Vice President Consulting Services binnen de sector Government & Health. In deze rol was hij onder andere verantwoordelijk voor klanten als de Belastingdienst, het UWV, het European Patent Office en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Vervolgens heeft hij 3 jaar gewerkt bij Red Hat als Key Account manager voor klanten binnen de Publieke Sector. Vanaf maart 2019 is Wilco teruggekeerd bij CGI als Vice President Government Sector. 

Wilco studeerde Technisch Bedrijfskunde met specialisatie Informatietechnologie aan de Universiteit van Twente.

Joost van der Burg

Joost van der Burg

Vice President Transport & Logistics

Joost van der Burg is per 1 oktober 2019 benoemd tot Vice President Transport & Logistics.

Joost heeft meer dan 15 jaar ervaring in die zakelijke dienstverlening en is sinds 2017 in dienst van CGI. Joost heeft sinds die periode CGI’s Aviation unit aangestuurd (als onderdeel van de sector Transport, Post & Logistiek). Joost is gespecialiseerd in digitale transformatie en business development.

Hiervoor was Joost vanuit diverse (management)rollen bij onder meer KPMG en Accenture werkzaam als senior adviseur op het gebied van safety & border management met focus op identity management & flow management.

Joost heeft Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden.

Christiaan van Boetzelaer

CHRISTIAAN VAN BOETZELAER

Vice President Vital Civil Infrastructures 

Christiaan van Boetzelaer is in oktober 2019 benoemd tot Vice President Vital Civil Infrastructures.

Christiaan heeft in de afgelopen 20 jaar een brede kennis opgebouwd binnen de ICT-wereld waarin hij diverse managementrollen heeft vervuld. Begonnen als Business Consultant heeft hij zich via een groot aantal klantgerichte rollen doorontwikkeld naar verantwoordelijk manager voor de rail infrastructuur unit. Zijn verantwoordelijkheid omvat nu de CGI dienstverlening aan klanten die vitale infrastructuren beheren op het gebied van water, weg, spoor en energie.

Christiaan heeft zijn master behaald aan de Technische Universiteit Delft en verschillende Executive Programma’s doorlopen aan Rotterdam School of Management.

Jan Fokke Mulder

JAN FOKKE MULDER

Vice President Metromarkt Noord-Nederland

Jan Fokke Mulder is in mei 2018 benoemd tot Vice President Metromarkt Noord-Nederland

Jan Fokke heeft ruim 25 jaar ervaring in Management & Business Consultancy op het snijvlak van business en IT in de marktdomeinen Overheid en Zorg. Zowel aan de klantzijde als binnen CGI heeft hij diverse managementfuncties vervuld. De laatste jaren is hij als lead expert verbonden geweest aan de metromarkt Noord-Nederland en de zorgsector waar hij voor klanten verandertrajecten realiseerde en outsourcingstrajecten voorbereidde en uitvoerde.

Jan Fokke is als bedrijfsinformaticus afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen en heeft een Executive MBA aan de Universiteit Twente.

Marcel Sommeling

MARCEL SOMMELING

Vice President Business Engineering, Marketing & Communications

Marcel is per 1 januari 2014 benoemd tot Vice President Business Engineering.

In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor de grote commerciële trajecten, sales professionalisering, business transformatie en strategische allianties alsmede verantwoordelijk voor de afdelingen Marketing, Communicatie, Portfolio & Innovatie van CGI Nederland. In zijn vorige rol was Marcel verantwoordelijk voor de Financiële Sector en daarvoor was hij Chief Client Officer Benelux. Hij heeft een brede en lange ervaring binnen CGI en haar voorgangers en heeft in die periode verschillende internationale rollen en senior managementfuncties vervuld.

Marcel is afgestudeerd aan de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam en heeft een Post Doctorale opleiding Geografische Informatie Systemen (GIS).

Annelies Krijgsman

ANNELIES KRIJGSMAN

HR Director Nederland

Annelies Krijgsman is per 1 juli 2019 benoemd tot HR Director Nederland.

Tot haar benoeming was Annelies als HR-manager verantwoordelijk voor de sector Transport, Post & Logistics. Voordat zij bij CGI in maart 2015 in dienst kwam heeft Annelies ruim 20 jaar als HR-manager gewerkt bij o.a. Fokker, Coca-Cola Enterprises en Imtech. Bij deze bedrijven heeft zij ervaring opgedaan op alle aspecten van het brede HR-vak zoals leiderschapsontwikkeling, change management en compensation & benefits.

Annelies is afgestudeerd aan de Hogeschool Tilburg, richting Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid.

Peter Paardekooper

PETER PAARDEKOOPER

Vice President Operations

Peter is in januari 2013 benoemd tot Vice President Operations.

Hij is sinds 1996 werkzaam bij CGI, waar hij startte als project manager op internationale assignments voor klanten in de Energy sector. Vanaf 1999 was hij actief als operations director, programme director en commercial director, eerst voor klanten in de Energy & Utilities sector en vanaf 2004 voornamelijk in IT-outsourcing en business process outsourcing. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij CGI is Peter werkzaam geweest bij een ingenieursbureau in de petrochemische sector.

Peter is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft in het vakgebied Informatica.

Frank den Dulk

Frank den Dulk

Business Unit Controller Netherlands

Frank den Dulk is per mei 2018 benoemd tot Business Unit Controller Netherlands. Tot zijn benoeming was Frank als Finance Director verantwoordelijk voor Financial Business Services (FBS) General Ledger & Compliance om standaardisatie, kennisuitwisseling en andere verbeteringen tot stand te brengen. In deze rol stuurde hij teams aan binnen de SBU’s Eastern, Central and Southern Europe (ECS), UK en India.

Voordat hij in 2014 bij CGI in dienst kwam heeft Frank als manager zes jaar bij Ernst & Young gewerkt. Bij dit bedrijf heeft hij als accountant ervaring in de internationale dienstverlening opgebouwd.

Frank is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als Registeraccountant (RA).

Miriam Klijn

MIRIAM KLIJN

Legal Director & Advocaat

Miriam is in januari 2016 benoemd als Legal Director.

Zij is ruim 30 jaar advocaat en sinds 2009 als in house lawyer werkzaam bij CGI. Eerder was zij advocaat medewerker bij onder meer Pels Rijcken Droogleever Fortuijn en DLA Piper.

Haar specialisatie IT recht dateert van haar functie Hoofd Juridische Zaken bij Kennisnet. Miriam is eindverantwoordelijke voor HR Legal, Commercial Legal en Corporate Compliance.

Miriam studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteiten Groningen en Leiden.