In 2020 hebben we 1. 447 business en IT-managers ontmoet in het bankwezen, communicatie, overheid, gezondheids- en levenswetenschappen, verzekeringen, productie, olie en gas, detailhandel en consumentendiensten, transport en logistiek en nutsbedrijven. De CGI Global Insights-samenvatting van 2020 belicht verschillende belangrijke ...
Jaarlijks bezoeken CGI-leiders over de hele wereld bedrijfs- en IT-managers om hun perspectieven te verzamelen over de trends die van invloed zijn op hun organisatie, waaronder overheids-, bedrijfs- en IT-prioriteiten, uitgaven en investeringsplannen. Onze experts analyseren de bevindingen om waardevolle ...

Met de Security Awareness Game van CGI kunnen DevOps teams hun kennis van security op een leuke en interactieve manier vergroten. De web-based ‘tower defense’ game motiveert spelers nieuwe kennis te vergaren en om security daadwerkelijk een onderdeel te laten zijn van de dagelijkse werkzaamheden. Door de game aan het dagelijkse werk te koppelen, krijgen spelers feedback op de security performance van hun team.

Het spel wordt via een web-portaal gespeeld waar de team captain kan inloggen en het spel starten. In de game zit een security quiz verwerkt, waar spelers samen security gerelateerde vragen moeten beantwoorden. De game wordt aan het einde van elke sprint gespeeld; zo worden spelers op een laagdrempelige manier bewust van security, wordt de security kennis van een team geleidelijk verhoogd en blijft security altijd top of mind.

Door samen te werken voelen teamleden zich verantwoordelijk om een zo goed mogelijke prestatie te leveren. Tijdens elke sprint wordt het team uitgedaagd om een zo efficiënt mogelijke verdediging op te zetten om hun goudvoorraad te beschermen. De effectiviteit van een verdediging hangt af  van de real-life security score van het team. Hiermee wordt security awareness een routine, zonder dat het aanvoelt als verplichte training.

De Security Awareness Game is opgezet als een dynamisch product, wat inhoudt dat er regelmatig updates en nieuwe features toegevoegd worden. De team security performance indicatoren en de security quiz vragen binnen het spel zijn flexibel en kunnen per type team worden aangepast, eventueel door de klant zelf. Zo is het mogelijk om in verschillende periodes focus te zetten op diverse security thema’s. Verder is het spel zo opgezet dat ieder team de scores van andere teams binnen hun area kan inzien op een leaderboard, met als doel een competitie element te creëren en de spelers zo te motiveren om hun eigen security performance te verhogen.

Bent u op zoek naar een innovatieve manier om uw Security Maturity level te verhogen, neem dan contact met Giliam Oostema of Rob Miebies. We are ready to play!