Publieke veiligheid en justitie

Betere informatie voor een veilige en rechtvaardige maatschappij

Voor organisaties die actief zijn in het domein publieke veiligheid en justitie is het belangrijk de burgerparticipatie te verhogen en het gevoel van veiligheid te vergroten. Overheid, bedrijven en burgers functioneren immers steeds vaker in een veiligheidsnetwerk en dat biedt kansen. In deze nieuwe situatie is het voor de veiligheidspartners cruciaal om meer informatie te ïntegreren. Daarnaast is het noodzakelijk de  efficiency van de bedrijfsprocessen te verbeteren. Ook hier geldt dat er meer voor minder moet.

CGI heeft jarenlange klantrelaties in dit domein. Door onze oplossingen kunnen klanten versnipperde interne en externe informatie snel ontsluiten en delen, en daadkrachtiger optreden om de veiligheid van de burger te verbeteren. We helpen hen bovendien hun organisatie kostenefficiënter te maken of te transformeren richting een betere samenwerking, zoals bij de vorming van de Nationale Politie in ons land. En we zorgen dat ze gewapend zijn tegen veiligheidsrisico’s van buitenaf.

Het succes van Burgernet toont aan hoe burgerparticipatie de lokale veiligheid kan verhogen. ComProNet geeft burgers via nieuwe media een directe link met de politie. Voor (secundaire) bedrijfsprocessen richten we Shared Service Centers in, zoals we dat hebben gedaan voor P-Direkt. En als het gaat om Cybersecurity zetten we onze expertise in om systemen op te leveren die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Publieke Veiligheid en Justitie - praktijkvoorbeelden

  • Meer dan 1,5 miljoen Nederlanders participeren in Burgernet.
  • In het Verenigd Koninkrijk vervolgt het OM met CGI-technologie 15 miljoen aangeklaagden en incasseert het Ministerie van Justitie gemiddeld meer dan 500 schuldvorderingen per dag. De Britse politie maakt gebruik van een nationale database die is gebouwd door CGI.
  • Binnenlandse Zaken in de VS maakt gebruik van onze secure cloud infrastructuur.
  • We werken samen met het Ministerie van Justitie in Québec om hun archivering en certificeringregistratie te verbeteren.