Rijksoverheid

Complexe processen moderniseren voor een efficiëntere overheid

De hervormingsagenda werkt toe naar een meer compacte, efficiënte en slagvaardige rijksoverheid die staat voor een constante hoge kwaliteit van dienstverlening. Toekomstbestendige technologie die processen automatiseert en gegevens stroomlijnt, is daarbij een onmisbaar instrument.

CGI heeft een jarenlange relatie met opdrachtgevers binnen de rijksoverheid en helpt hen programma’s en processen in lijn te brengen met de eisen van deze tijd. Wij bedienen onze klanten met een breed pakket aan oplossingen, onder andere voor het inrichten van bedrijfsprocessen voor personeelsbeleid, documentmanagement (ECM), inkoop en huisvesting. Dit laatste met de nadruk op verduurzaming. Enkele belangrijke opdrachtgevers zijn de ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur & Milieu en de European Patent Office.

Een voorbeeld van ons werk voor de Nederlandse overheid is het uitdagende project P-Direkt, een HR shared service center voor bijna alle ministeries en agentschappen. Daarnaast pakken we mobiliteitsvraagstukken voor de overheid aan en maken we op die manier complexe ICT-kennis toepasbaar voor smart mobility oplossingen. 

Rijksoverheid – praktijkvoorbeelden

  • Rijkswaterstaat werkt met ons samen aan het beheer en onderhoud van missiekritische applicaties voor het Nederlandse hoofdwegennet.
  • We zijn al vijftien jaar lang verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ICT-systemen van de Europoortkering in Zuid-Holland.
  • We ondersteunen P-Direkt in het leveren van betrouwbare, moderne, efficiënte en geautomatiseerde HR diensten voor 130.000 overheidsmedewerkers, managers en HR professionals.
  • Sinds 2008 hebben we 2.600 leveranciers, 7.500 gebruikers, 6.000 arbeidskrachten, 5 ministeries en de Nederlandse Belasting- en douanedienst gekoppeld aan ons platform Elektronisch Bestellen & Factureren (EBF 1.1) waarmee meer dan 750.000 facturen verwerkt worden.
  • Samen met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), ontwikkelde CGI een eigentijds platform voor flexibel, duurzaam en comfortabel vastgoedmanagement.