Post en logistiek

We leggen de logistieke lat steeds een stukje hoger

Het is nog maar vijf jaar geleden dat we levertijden van 3 tot 5 werkdagen normaal vonden. Tegenwoordig hebben we onze pakketten de volgende dag aan de deur zolang we voor middernacht bestellen. En als we echt haast hebben, zoeken we een webwinkel die nog dezelfde dag levert.

Intussen vinden we dat vanzelfsprekend. Maar de processen die op de achtergrond draaien zijn voor die korte levertijden tot op de milliseconde doorontwikkeld. Dat moet ook wel, want zonder die precisie schieten onder meer de voorraadkosten door het plafond en wordt het verzenden van een poststuk onbetaalbaar.

Verwachtingen overtreffen

CGI kent deze uitdagingen als geen ander. We leveren post- en logistieke diensten die onze klanten helpen de steeds hogere eisen van de consument waar te maken en zelfs te overtreffen. Zo leggen we onder het motto Move Smarter de lat elke dag weer een stukje hoger voor de concurrentie.

CGI helpt logistieke-bedrijven te transformeren en kosten te besparen om afzonderlijk maar ook onderling efficiënter te werken. CGI neemt deel aan Europese projecten als iCargo. Resultaat is een Intelligent Cargo-concept, waarmee de hele keten bespaart op vervoers- en administratiekosten. Ook bieden we onze klanten bijvoorbeeld BestDriver-app om het brandstofgebruik en de CO2-uitstoot te verminderen en veiliger rijgedrag te stimuleren.

Logistiek is een uitdagende keten van complexe schakels. Kritische systemen, traceerbare processen en nieuwe technologieën, ze moeten niet alleen worden ontwikkeld, maar ook (veilig) worden toegepast, aangepast en beheerd. CGI is voorloper op gebied van legacy migration, big data analytics, cybersecurity en – misschien wel nergens zo belangrijk als in de logistiek – Internet of Things.

Waarom CGI?

  • CGI is de grootste IT-dienstverlener voor de postsector in Europa. We werken onder meer samen met grote bedrijven, zoals Deutsche Post, DHL, PostNL, PostNord, La Poste, en Royal Mail en Itella. Zo levert CGI de support voor meerdere applicaties die kritisch zijn voor de dienstverlening van DHL Express Benelux en DHL Freight business.
  • CGI is partner van wereldwijde en Noord-Amerikaanse bedrijven als Canada Post en Livingston International.
  • We werken samen met toonaangevende logistieke bedrijven, bijvoorbeeld Maersk Line, Hamburg Süd en DB Schenker.
  • CGI was als partner verbonden aan iCargo, een initiatief van de Europese Unie dat werkt aan de optimale mix tussen vervoersbehoefte en capaciteit. In het TKI-project ‘Ecosystemen voor cross-chain collaboration’ werken we samen met o.a. Unilever, Poiesz en SCA.
  • We hebben decennia aan ervaring en een brede, diverse groep van innovatieve experts, en werken ketenoverstijgend op het gebied van logistiek en post.
  • Ons bewezen trackrecord van levering ‘on time’ binnen budget, zowel nationaal als internationaal, zorgt net als onze ondersteunende diensten jaar in jaar uit voor ongeëvenaarde klanttevredenheid.