Transport

Wij maken transport transparant en efficiënt

Onze klanten staan wij bij met slimme innovatieve oplossingen die hun transportstromen transparant maken waarmee zij hun concurrentie voor kunnen blijven. Vervoerders, verladers en transporteurs kunnen hun capaciteit veel beter afstemmen en grote besparingen realiseren op administratie en assets. Intelligent Cargo maakt het mogelijk om de hele logistieke keten naadloos te laten samenwerken. Logistieke bewegingen zijn niet alleen een zaak van goederen maar ook van mensen .

Samen met de Nederlandse Spoorwegen (NS) ontwikkelde CGI bijvoorbeeld de iNStapp oplossing die de aantallen reizigers in treinstellen telt en dit combineert met data over de te verwachten in- en uitstappers per station. Reizigers zijn hierdoor beter geïnformeerd en het reiscomfort wordt verhoogd.

CGI werkt wereldwijd al meer dan 40 jaar samen met klanten in de transport en logistiek. Daarbij bieden we een volledige service: van consultancy en ontwikkeling tot implementatie en beheer.

Transport – expertise en praktijkvoorbeelden

 • Leverancier van end-to-end IT transport services, van consulting tot full IT outsourcing en gespecialiseerde IT oplossingen voor de luchtvaartindustrie en het spoor.
 • Programmamanager voor één van de meest omvangrijke IT-projecten ter wereld: een volledig geautomatiseerd systeem voor verkeerscontrole, -handhaving en -veiligheid.
 • We bedienen vier van de tien grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In Europa werken we voor vier van de tien grootste luchthavens. Onder andere Air France, KLM, Lufthansa, Amsterdam Airport/Schiphol rekenen we tot onze klantenkring.
 • In de spoorwegensector werken we samen met drie marktleiders voor transport van passagiers en vracht in Europa. Samen met onze klanten hebben wij diverse prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen: bijvoorbeeld voor de mobiele applicatie voor medewerkers langs het spoor; de modernisering van het ketenproces van opdracht tot factuur, inclusief de onderhouds- en serviceprocessen van treinen en de 'iNStapp'. 
 • We hebben grote IT-projecten opgeleverd over de gehele wereld:
  • De eerste’ biometric border control’ oplossing in Europa.
  • Ontwikkeling van een reisplanner voor Helsinki, de meest gebruikte website in Finland na Google.
  • Support van een complexe ‘enterprise application’ voor Air Canada.
  • De facturatie van meer dan drie miljoen treinreizen per jaar voor het Britse Network Rail.
  • Onze BestDriver-app wordt door onder andere DHL Express en de gemeente Rotterdam gebruikt om chauffeurs van vrachtwagens en bestelbussen te stimuleren zuiniger te rijden en zo de impact op het milieu te verlagen.