Luchtvaart

Continue verbetering in de luchtvaart

Luchtvaartbedrijven hebben het niet makkelijk. Zowel de economische situatie als de mondiale concurrentie maken het essentieel dat ze hun diensten zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Omdat hun onderscheidend vermogen beperkt is, blijft klantenbinding een continue uitdaging. En dan zijn er nog de steeds toenemende veiligheidseisen en de veeleisende passagiers. Al deze uitdagingen vragen om effectieve IT-oplossingen.

CGI heeft bijna 40 jaar ervaring met diverse wereldwijde klanten in de luchtvaart. We helpen onze klanten te profiteren van meer inkomsten per vlucht/passagier, kortere wachttijden, verbeterde klantervaringen de integratie van processen en systemen. Daarnaast begeleiden we luchtvaartbedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en kunnen ze met onze hulp op een kosteneffectieve manier aan de regelgeving voldoen. Onze services en oplossingen zijn gericht op vliegvelden, dienstverleners, reisorganisaties, luchtverkeersleiders, regelgevers, en onderhouds-, reparatie- en operatiebedrijven. Daarbij focussen we op vier belangrijke gebieden:

  • Passagiers: We helpen de ervaring van de passagier te verbeteren door bijvoorbeeld reisplanning, online booking, selfservice etc. 
  • Operatie: Onze oplossingen zorgen voor realtime informatie, en efficiënte en veilige bedrijfsvoering.
  • Assets: Van oplossingen voor het technisch onderhoud van vliegtuigen tot asset- en real-estatemanagement; we helpen onze klanten bij het maximaliseren van hun infrastructuren en vastgoedinvesteringen.
  • Services: We hebben diverse services van business consulting tot supply chain management, van cargo management tot order-to-cash management etc.

Luchtvaart – praktijkvoorbeelden

  • We werken samen met vier van de tien grootste luchtvaartmaatschappijen en vier van de tien grootste vliegvelden in Europa. Onze klanten zijn onder andere: BAA Airports, Aéroports de Paris, Schiphol Airport, Aeroportos de Portugal, Air France KLM, Lufthansa en Finnair.
  • We zijn partner van grote wereldwijde distributieaanbieders als Amadeus en ontwikkelen innovatieve travel-managementsystemen. 
  • We implementeerden het centrale systeem voor ‘air traffic control’ bij NATS, een wereldwijde leider in luchtverkeersleiding, en droegen bij aan het Galileo-project met een systeem voor ‘sattelite constellation control’. 
  • De UK Civil Aviation Authority maakt gebruik van onze consulting diensten en applicatiemanagement. 
  • We ontwikkelden Pro Logicstica, een web-based en organisatiebrede mobiele oplossing voor de retail die door meer dan 30 luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt. 
  • We werken met een aantal van de grootste onderhouds- en engineeringbedrijven, waaronder Lufthansa Technik, KLM Engineering en Airbus.