Spoorwegbedrijven

Een treindienst met meer capaciteit en een hogere robuustheid tegen lagere kosten

De robuustheid van de treindienst in Nederland daalde de afgelopen jaren significant door het toenemend aantal treinen dat gebruik maakt van het relatieve beperkte en drukke spoor. En deze trend zet zich voort de komende jaren.

De overheid (Lange Termijn Spooragenda) zet in op een verdere verbetering van de kwaliteit van het spoor, bijvoorbeeld door een adequate reisinformatie voor reizigers. En de EU zorgt met wetgevingsvoorstellen voor o.a. meer standaardisatie op het Europese spoor waardoor de markt wordt open gebroken voor diverse aanbieders.

Meer rails is de oplossing maar dat is te duur en tijdrovend. IT moet ervoor gaan zorgen dat de renovatie van het primaire bedrijfsproces, ‘de Spoorfabriek 3.0’, mogelijk wordt. Dit houdt in dat real-time informatie over het spoor, het materieel en de medewerkers wordt gekoppeld aan actuele reizigersaantallen en goederenstromen.

CGI is dè specialist op het gebied van systemen voor het spoor. Decennialang werken wij in het spoordomein in Nederland en daarbuiten. Met meer dan 650 CGI spoorexperts richten we ons op:

  • Passagiers: reisinformatie en planning, reismonitoring en realtime alerts, etc.
  • Operatie: realtime treinlocaties, smart ticketing, mobile ticketing en validatie, etc.
  • Middelen: enterprise asset management, mobile workforce efficiency, M2M en intelligent infrastructure.

Spoorwegbedrijven - praktijkvoorbeelden

  • Samen met onze klanten hebben wij diverse prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen: bijvoorbeeld voor de mobiele applicatie voor medewerkers langs het spoor; de modernisering van het ketenproces van opdracht tot factuur, inclusief de onderhouds- en serviceprocessen van treinen en de ‘iNStapp’ die het treinreizigers makkelijker maakt door informatie te verstrekken over beschikbare zitplaatsen en faciliteiten in de trein.
  • We werken voor ProRail, Network Rail, French Railways Infrastructure Authority, Deutsche Bahn Netze, en Finse en Zweedse nationale Rail Administrations. 
  • CGI is een van de softwarebeheer- en ontwikkelpartners voor ProRail’s verkeersleidingssystemen.
  • Samen met de NS ontwikkelden wij de ‘virtuele trein’. Een innovatieve oplossing die reizigers realtime informatie geeft over beschikbare zitplaatsen en faciliteiten in de trein.
  • We leveren oplossingen voor mobiel asset management en mobiele inspectie van tickets voor SNCF.