Members only

De voordelen voor jou als member

Als CGI-er ben je meer dan een medewerker: je bent een member. Wij hechten waarde aan jouw talent, skills en ondernemende persoonlijkheid. Daarom kunnen members aandelen CGI kopen. Je investeringsruimte bedraagt maximaal 10% van je jaarsalaris. CGI voegt maximaal 1,5% van je brutosalaris toe aan je inleg.

Daarnaast hebben we een winstdelingsregeling waarbij een deel van de bedrijfswinst terugvloeit naar onze members. Ieder jaar kun je in aanmerking komen voor een uitkering die afhankelijk is van de hoogte van het groepsresultaat, het resultaat van CGI Nederland, je performance en salaris.

CGI Communities

Binnen CGI hebben we diverse communities waar members ingewikkelde problemen oplossen, informatie en kennis delen en discussiëren over nieuwe ontwikkelingen binnen jouw specialisatie. Natuurlijk kun hier ook gewoon bijkletsen met vakgenoten onder het genot van een hapje en drankje. Kom je werken bij CGI? Dan heten wij je graag van harte welkom bij één van deze communities.

Binnen de SharePoint community kom je, vanzelfsprekend, in contact met mensen die SharePoint gebruiken, maar ook met zeer ervaren of juist junior developers, business consultants en projectmanagers. SharePointers in brede zin dus. Eens in de twee maanden wordt er een avond op het kantoor in Rotterdam georganiseerd waar de laatste nieuwtjes uitgewisseld en presentaties gegeven worden. Ook worden onderling regelmatig trainingen gegeven en hackatons gehouden en zijn er nauwe contacten met andere SharePoint communities buiten CGI. Maar het belangrijkste? Jouw beleving en kennis van SharePoint delen met gelijkgestemden.

Voor alle members binnen CGI die geïnteresseerd zijn in Java is er de Java Community. Om ‘lid’ te worden van de Java Community hoef je geen Java-achtergrond te hebben, alle software engineers en andere geïnteresseerde zijn van hare welkom. Tijdens kleine sessies en evenementen – workshops, hackathons; noem maar op – die de community organiseert, ontmoet je vakgenoten en maak je kennis met nieuwe technologieën en ontwikkelingen op het gebied van Java.

De Enterprise Informatie Management (EIM) community draait grotendeels om de olie- en gaswaardeketen van één van Nederlands grootste olieleveranciers. Dat kunnen consultants zijn, maar bijvoorbeeld ook business developers. Zo komen verschillende achtergronden en expertises bij elkaar, waardoor een leuke dynamiek ontstaat. Tijdens de presentaties, gastsprekers en brainstormsessies die de community organiseert komen onderwerpen als communication & collaboration, analytics en data management aan bod.

Microsoft .NET-geïnteresseerden van binnen en buiten CGI uit heel Nederland maken onderdeel uit van de .NET Community. Het doel? Kennis en contacten delen op een laagdrempelige en interessante manier. Evenementen organiseren ze doorgaans in de avonduren op een CGI-kantoor en bestaan uit onder meer technische sessies, presentaties en diners. Hier leer je collega’s en concullega’s kennen en blijf je op de hoogte van waar zij mee bezig zijn en hoe ze dit aanpakken. Goed voor je netwerk en voor de gezelligheid natuurlijk.

Iedereen die interesse heeft in of informatie zoekt over ITAM is welkom bij CGI’s ITAM Community. Hier kunnen we elkaar ontmoeten, ervaringen en informatie uitwisselen en discussies voeren over ITAM-gerelateerde onderwerpen. Procesmedewerkers, projectmedewerkers, technici, implementatiemanagers en leveranciersmanagers; iedereen is welkom. Nederlanders, maar ook CGI’ers uit de rest van de wereld. Zo zijn er leden uit landen als India, Canada en Australië. Passie en kennis die je wilt delen met anderen over bijvoorbeeld cursussen, challenges en brainstormsessies.

De Infrastructure Community is interessant voor alle (technische) consultants op het gebied van infrastructuren en netwerken. Een breed vakgebied dus, met onder meer Netwerken, Virtualisatie, Microsoft Unix, Linux, Middleware en Cloud infrastructuren. Het delen van kennis staat bovenaan, dankzij de 300 leden van de community heb je snel en deskundig antwoord op jouw vraag. Wil je graag jouw eigen sessie organiseren? Mag! Denk bijvoorbeeld aan één van de Knowledge Cafés of trainingen. Maar alleen meedoen is ook geen probleem. Zien we je daar?

Het zijn meestal de ‘echte techneuten’ die geïnteresseerd zijn in Technical Software Engineering (TSE), maar natuurlijk is iedereen met interesse van harte welkom bij de TSE Community. Zo schuiven afstudeerders ook regelmatig aan. Wat je dan te wachten staat? Een vrijdagavondborrel en ieder kwartaal een pubquiz. Onder andere, want ook interessante kennissessies en workshops staan regelmatig op het programma. Neem eens een kijkje binnen een andere sector dan die van jou, praat met vakgenoten en deel de passie voor TSE.

“Security is part of everything we do” is het motto van de Cybersecurity Community. Iedereen is dus welkom. Onderwerpen die aan bod komen? Alles wat met security te maken heeft, van strategie tot beleid en de implementatie van firewalls. Dat betekent dat niet alleen de fulltime security consultants lid zijn, maar bijvoorbeeld ook projectmanagers, architecten en software developers met interesse in security. Lid worden? Dan ontvang je uitnodigingen voor Knowledge Cafés en krijg je toegang tot een mooi netwerk met gelijkgestemden, de nodige informatievoorzieningen en een zeer actieve mailinglijst waarin veel vragen en antwoorden op het gebied van security voorbij komen. Ook krijg je de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en krijg je een carrièrepadbegeleiding.

Kom je in dienst van CGI en ben je niet ouder dan 36 jaar, dan word je automatisch lid CGI Next. Hier vind je young professionals die alle onderdelen van de organisatie vertegenwoordigen, een unieke community binnen het CGI community ecosysteem. Fun en serious business staan centraal. CGI Next is er voor jou, zo kun je jouw netwerk uitbreiden, jezelf ontwikkelen en – ook niet geheel onbelangrijk - jouw zichtbaarheid binnen de organisatie vergroten. Dit platform bestaat uit workshops en sparringsessies, maar sociale activiteiten als skiën, paintballen of gezellig een borreltje doen hebben ook een rol. Ons management team vindt jouw mening belangrijk en nodigt daarom minimaal één keer per jaar een aantal CGI Next members uit voor een ontbijt of lunch.

CGI Academy

Bouwblokken voor de NEXT IT-generatie. CGI heeft een eigen Academy om je carrière naar een NEXT level te helpen. Als afgestudeerde krijg je direct een baan met inhoud en word je begeleid door een CGI-professional. Daarnaast bieden we een Graduate-traject aan. Hierin leer je aan de hand van uitdagende vraagstukken de nieuwste technologieën en vakgerichte kennis in de praktijk toe te passen. CGI Academy heeft voor alle members passende vervolgopleidingen en cursussen. We willen niet alleen de beste zijn, maar ook de beste blijven!